Πως να έρθω

Ακτοπλοϊκώς μπορείτε να μεταβείτε στο νησί με πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά και την Ραφήνα, την Κρήτη, τη Ρόδο. Η Ίος συνδέεται ακτοπλοϊκώς και με τα λιμάνια της Πάρου, της Σαντορίνης, της Κιμώλου, της Νάξου, της Ανάφης, της Αμοργού, της Φολέγανδρου, της Μήλου, της Μυκόνου, της Σερίφου και άλλων αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

Μπορείτε να έρθετε στο νησί είτε με πλοίο της γραμμής με διάρκεια ταξιδιού περίπου στις 7 ώρες, είτε με high speed  με διάρκεια ταξιδιού 4 ώρες. Η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται και από το πόσα νησιά διέρχεται το πλοίο μέχρι να φτάσει στον προορισμό μας την Ίο. Τα δρομολόγια είναι καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά η συχνότητά τους εξαρτάται από την περίοδο καθώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια γίνονται πιο τακτά.

Αεροπορικώς το νησί δεν συνδέεται απευθείας με κάποιο αερολιμένα εφόσον δεν έχει αεροδρόμιο. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν αεροπορικώς στο νησί θα πρέπει να μεταβούν αρχικά στους αερολιμένες είτε της Νάξου, είτε της Πάρου, είτε της Μυκόνου και μετά να πάρουν ferry boat.

Scroll to top